UBC Graduate Research

Project Admix Titchkosky, Avery 2013

Your browser doesn't seem to have a PDF viewer, please download the PDF to view this item.

Notice for Google Chrome users:
If you are having trouble viewing or searching the PDF with Google Chrome, please download it here instead.

Item Metadata

Download

Media
42591-Avery_Titchkosky_project_admix.pdf [ 2.33MB ]
Metadata
JSON: 42591-1.0075775.json
JSON-LD: 42591-1.0075775-ld.json
RDF/XML (Pretty): 42591-1.0075775-rdf.xml
RDF/JSON: 42591-1.0075775-rdf.json
Turtle: 42591-1.0075775-turtle.txt
N-Triples: 42591-1.0075775-rdf-ntriples.txt
Original Record: 42591-1.0075775-source.json
Full Text
42591-1.0075775-fulltext.txt
Citation
42591-1.0075775.ris

Full Text

SATURDAY NIGHT AT THE CLUBFRIDAY NIGHT ON GRANVILLE STREETMODEL OF SCISSOR STAIRAVERY TITCHKOSKYM.ARCH CANDIDATE 2014University of British ColumbiaSchool of Architecture and Landscape Architecture                                  ADMIXPROJECT2  BOWLING1  BOWLING ENTRANCE                    GRANVILLESTREETLANE3  CLUB : DANCE FLOOR4  BOWLING : OFFICE + CLUB : DJ BOOTH5  CLUB : LIVE MUSIC6  BOWLING : CAFE7  CLUB : RESTAURANTCLUB ENTRANCEWhat is a bowling alley without its gleaming wooden floors, its leathery-smelling shoe cubbies, and its black-lit Friday nights? While its bowling surfaces and mechanics are highly specific, its other spaces of sociability and support are less so and offer the architect opportunities to intertwine these conditions. This project explored the rebuilding of the the Varsity Ridge Bowl on Vancouver?s west side, transposing an originally subterranean and horizontal site to a vertical one.The parameters of the project are rich with possibilities for spatial explorations of two different/similar programs: a 15 lane bowling alley and a nightclub on a narrow site (25?) in the heart of the entertainment district on Granville Street.The project is an exploration of shared experiences between two programs, via visual and auditory (dis)connection. The strict dimensions of the bowling alley provide a repeating horizontal element on every other floor, while the club takes a faceted amorphous form in the spaces between.With limited site area the entire volume needed to be utilized by using an efficient circulation strategy. Two sets of scissor stairs address this need while keeping the programs physically separate. Twisting together the separate vertical circulation allowed for shared experiences between bowlers and clubbers in this normally peripheral experience. This spatial element defines the facade and expresses the larger architectural concept.SCALE1:100SCALE1:200

Cite

Citation Scheme:

        

Citations by CSL (citeproc-js)

Usage Statistics

Share

Embed

Customize your widget with the following options, then copy and paste the code below into the HTML of your page to embed this item in your website.
                        
                            <div id="ubcOpenCollectionsWidgetDisplay">
                            <script id="ubcOpenCollectionsWidget"
                            src="{[{embed.src}]}"
                            data-item="{[{embed.item}]}"
                            data-collection="{[{embed.collection}]}"
                            data-metadata="{[{embed.showMetadata}]}"
                            data-width="{[{embed.width}]}"
                            data-media="{[{embed.selectedMedia}]}"
                            async >
                            </script>
                            </div>
                        
                    
IIIF logo Our image viewer uses the IIIF 2.0 standard. To load this item in other compatible viewers, use this url:
https://iiif.library.ubc.ca/presentation/dsp.42591.1-0075775/manifest

Comment

Related Items